Dyreklinik, Dyrlæge
ISO 9001-certifikat - ikon


Rigtig god medicinsk behandling til ældre hunde og hunde med slidgigt

Behandlingsmulighederne af hunde med slidgigt er de senere år blevet bedre, der er gode midler til rådighed, midler der virker irritationsdæmpende i led med slidgigt og dermed smertestillende.

Derved har mange hunde fået et bedre liv, med færre eller ingen smerter.

Begrænsningen ved behandlingen er, at den kun behandler hundens symptom, men ikke forbedrer tilstanden i leddene.  

Ledbrusk og ledvæske er nødvendige for at et led kan fungere, sygdom i ledbrusken og/eller i ledvæsken vil forårsage en irritationstilstand i leddet, dvs. “leddegigt” eller slidgigt.

I et normalt sundt led dækker ledbrusken endefladerne af de lange knogler, og sammen med ledvæsken danner den en næsten friktionsløs, slidstærk og vægtbærende overflade. Ledbrusken er også med til at fordele vægttrykket over hele ledfladen når leddet belastes, denne vægt fordeling er især vigtig når leddet belastes skævt, f. eks. hvis hunden snubler eller træder forkert. 
Det aktive komponent i ledvæske er hyaluronsyre, denne syre dannes af celler i ledbrusken, og der sker hele tiden dannelse af nye bruskceller og nedbrydning af gamle celler. Hvis denne balance ændres bliver celler nedbrudt hurtigere end der dannes nye, og ledbrusken bliver derfor nedslidt.

 

Når leddet bliver sygt bliver ledvæsken ofte tyndere i konsistens fordi der dannes for lidt hyaluronsyre, derved bliver leddet ikke “smurt” som det skal, og den tynde ledvæske gør leddet ustabilt. Herved øges nedbrydningen af ledbrusken og leddet bliver mere og mere nedslidt. 
Efterhånden bliver ledbrusken slidt så meget at knoglevævet i leddet bliver frilagt, og dette med fører ledsmerter. Knoglevævet reager med en abnorm nyproduktion af knoglevæv, leddet bliver deformt, og det nydannede knoglevæv medfører en nedsat bevægelighed i leddet.

Den nye behandling af syge led er IKKE en smertebehandling, men derimod en behandling, der skal genopbygge ledbrusken og forbedre ledvæskens smørende egenskab.

 

Behandlingen består af 4 injektioner med stoffet Cartrophen. Injektionerne gives under huden og skal gives med 5-7 dages mellemrum.

Cartrophen stimulerer ledbrusken til at danne nye celler og stimulerer cellerne til at danne mere hyaluronsyre. Cartrophen stimulerer blodkarrene omkring leddet, leddet får en bedre blodtilførsel og dermed mere næring.

Samtidig med Cartrophenkuren skal hunden have et tilskud af de stoffer ledbrusken bruger til at danne nye bruskceller. Dette er enten tyggetabletter eller granulat (Canosan), der skal gives hver dag. Når Cartrophen kuren er færdig, fortsættes permanent med tilskuddet for at vedligeholde ledbrusken.

Canosan kan også bruges som tilskud for at forebygge at ledskader opstår, og kan derfor anbefales til meget aktive hunde.

 

Vi har nu brugt Cartrophen her på klinikken i en del år, og vi har set rigtig gode resultater, enten er hundene blevet meget mere mobile, livlige og tilsyneladende smertefri efter Cartrophen behandling og tilskud, eller vi har set en meget bedre effekt af den smertestillende behandling hunden i forvejen får.

Det er vigtigt at den rigtige diagnose er stillet før behandlingen iværksættes, det vil derfor kræve en grundig undersøgelse og ofte en røntgenfotografering af hunden.

Andre behandlingsmuligheder:

Behandling med GOLDTREAT

Dette er ”guldløsningen”, da den giver den mest langvarige effekt. Ved behandlingen implanteres små guldstykker – Berlock® implantater – tæt ved det syge led, og giver en smertestillende effekt hos de fleste. Se mere om Goldtreat behandlingen i vores folder om dette, samt på Goldtreat.com.

Laserterapi

Laserens varme og aktiverende stråler bruges til lindring af smerter og hjælp til heling i slidgigtramte led. Se mere om laserbehandlingen i vores folder om dette, samt på vores hjemmeside. Det er vigtigt at understrege, at laseren ikke kan erstatte de øvrige behandlingsmuligheder. Den anvendes som sup-plement. 

Læs mere her:

Dyrlægehuset Kolding
Galgebjergvej 44
6000 Kolding
Tlf: 75 54 17 12
Mail: info@dyrlaegehuset.com
Facebook Facebook ikon

Åbningstider:
Tidsbestilling og information:
Mandag til fredag kl. 8.00 – 17.00 (fredag til 16.00)
Åbent for fodersalg:
Mandag til fredag kl. 8.00 – 17.00