Dyreklinik, Dyrlæge

Midler mod lopper og flåter – forvirrende mange muligheder

Kom forbi og få vejledning om loppe- og flåtforebyggelse. Vi kan tilbyde pipetter, tabletter og halsbånd til både hund og kat - så vi har mange muligheder for at finde rette løsning til netop dit kæledyr.

Lopper eller både lopper og flåter?
En af de ting, som man først skal være opmærksom på, er om et middel kun er aktivt over for lopper, eller om det virker på både lopper og flåter. Hvis ens hund/kat ofte løber rundt i tæt græs eller krat og skov, er det selvfølgelig en god ide at vælge et middel, der beskytter mod begge dele. Hvis man bor i lejlighed og sjældent kommer ud i skoven, kan man eventuelt nøjes med et loppemiddel.

Tyggetabletter
Det nyeste tiltag er tyggetabletter. Hos hunde virker disse mod både flåter og lopper.  De fleste hunde kan godt lide smagen, og det gør det let at behandle hunden, da den spiser tyggetabletten frivilligt.

Til katte kan man også få en tyggetablet nu. Den virker en måned ad gangen mod lopper - og disse er også så velsmagende at de fleste katte spiser pillen frivilligt!

En af de fordele vi ser ved at give loppe- og flåtbehandling som en tyggetablet er, at effekten er lige effektiv over alt på hunden/katten, og beskyttelsen nedsættes ikke ved shampoo-badning eller hvis hunden svømmer meget.

Spot-on
”Spot-on” er fællesbetegnelsen for midler, der dryppes på huden – som regel i nakken eller mellem skulderbladene. Der er forskel på disse midler – idet nogle af dem kun er effektive mod lopper, mens andre er aktive mod både lopper og flåter. Og nogle er KUN til hunde.

De fleste virker en måned. Men nogle af dem mister effekt, hvis hunden vaskes ofte eller tager svømmeture.
Det nyeste spot-on middel til kat virker i 3 måneder.

Har man har en lidt langhåret hund/kat, kan nogle spot-on-behandlinger give fedtede pletter i pelsen, hvilket ikke er hensigtsmæssigt, hvis man fx skal på udstilling. Det er oplagt at behandle lige inden en udstilling, for at være sikker på ikke at få lopper med hjem. Andre oplever, at det kan være svært at få midlet ned på huden, og hvis det bliver i pelsen, giver det ikke den ønskede effekt. Vi oplever sjældent, at spot-on-behandlingerne giver lokal irritation på huden.

Loppehalsbånd, pulver og spray
Hvilken type skal man vælge? De fleste kender nok til loppehalsbåndene, pulver/spray og loppeshampoo, der har været fremme i mange år. Disse typer sælges stadig. Men fx er pulver og spray en gammeldags og ret besværlig måde at behandle på. Der er kommet andre midler, som er lettere at håndtere, og her på Dyrlægehuset Kolding, har vi udvalgt de produkter, som vi mener at kunne stå inde for. 
Der findes et moderne loppehalsbånd med en glimrende effekt.

De nyeste midler er på recept
Tyggetabletterne og de nye spot-on og halsbånd er på recept, fordi de er det nyeste skud på stammen inden for loppe- og flåtbehandling.
Hvis du er interesseret i at anvende de nyeste midler til din hund eller kat, skal du derfor have en recept på det pågældende middel, eller købe det hos os. 

Nogle tror, at det er dyrere at købe receptpligtige loppe- og flåtmidler hos dyrlægen, end det er at købe håndkøbsmidlerne. Men det er det langt fra altid. Samtidig er der den fordel, at vores dyrlæger og veterinærsygeplejersker altid giver grundig vedledning i anvendelsen af produkterne. På den måde sikrer vi, at midlet bliver givet på den rigtige måde, og det er væsentligt for, at det virker optimalt

Rigtig anvendelse er væsentlig for virkningen
En tysk undersøgelse offentliggjort i 2014 har faktisk vist, at mange af de hunde, der var behandlet med spot-on, spray og halsbånd alligevel blev bidt af flåter, og at flåterne sad i mere end 48 timer, før de blev opdaget, hvilket øger risikoen for, at der overføres sygdom. Undersøgelsen viste ikke, om det skyldes, at midlerne var påført forkert, eller om ejeren havde glemt at dryppe hver 4. uge.

Men alene af den grund mener vi, at det kan give god mening at prøve tyggetabletten. Den er der ikke meget hokus pokus med. Når hunden har spist den, virker den.

Nye midler må ikke annonceres
Da det ikke er lovligt at annoncere for receptpligtige midler, lever nye produkter, herunder tyggetabletter, lidt i det skjulte. Men hvis du synes, at det lyder interessant, og du gerne vil prøve et nyt middel til din hund, så kontakt os her på Dyrlægehuset Kolding og lad os i fælleskab vurdere om det er relevant for din hund.

 

 

Dyrlægehuset Kolding
Galgebjergvej 44
6000 Kolding
Tlf: 75 54 17 12
Mail: info@dyrlaegehuset.com
Facebook Facebook ikon

Åbningstider:
Tidsbestilling og information:
Mandag til fredag kl. 8.00 – 17.00 (fredag til 16.00)
Åbent for fodersalg:
Mandag til fredag kl. 8.00 – 17.00