Dyreklinik, Dyrlæge
ISO 9001-certifikat - ikon


Det skal være rart for kattene

Velkommen til en KATTEVENLIG KLINIK - CAT FRIENDLY CLINIC (CFC)

Vi kan med stolthed fortælle at vi allerede i 2015 fik den internationale godkendelse CFC som pionerer for dette i Danmark!

Video med en kat til undersøgelse

  • Placer transportkassen på skranken, når du melder din ankomst, da katte føler sig mere sikre i højden
  • Venteafdeling for katte befinder sig lidt længere nede i huset, så de ikke sidder ved indgange og ved hundene
  • I konsultationen lader så vidt muligt katten selv komme ud af kassen, den skal helst ikke hives eller rystes ud. Hvis katten er meget utryg, kan undersøgelsen evt. foregå i kassen, hvis den har en aftagelig top.
  • Vil man gerne sikre sig at ens kat får en god oplevelse ud af at komme til dyrlægen, kan det være en god ide at vænne katten til køreturene.

Hvis din kat skal indlægges til behandling i vores hospital, bliver den indlagt i eget bur med tæppe, her er det en fordel hvis man har tæppe/legetøj med hjemmefra, så der skabes en hjemlig atmosfære. Vi har et separat afskærmet katteområde i hospitalet, hvilket vil sige at din kat ikke kommer i kontakt med hunde, og så vidt muligt skånes for lyde/støj. Burene er ligeledes placeret så kattene ikke kan se hinanden, herved undgår man at kattene stresses unødvendigt. I katteområdet bruges der altid Feliway, både som diffusor i stikkontakten, og spray til burene inden de tages i brug. 
(Mere om Feliway nedenfor)

Når kattene skal håndteres forsøger vi så vidt muligt at undgå at stresse dem. Undersøgelsen foregår derfor i kattens tempo, og der er plads til at det evt. tager et par min. ekstra. Er det ikke muligt at undersøge/behandle katte uden den bliver stresset, kan det blive nødvendigt at give den noget beroligende eller, i enkelte tilfælde, at bedøve den, så den ikke får en dårlig oplevelse ud af det. 

 Feliway

  • Feliway er en syntetisk kopi af de feromoner katten udskiller fra kindregionen, feromonerne hjælper katten til at føle sig tryg og veltilpas.
  • Feliway opfattes af både killinger og voksne katte, og kan anvendes bl.a. til at afhjælpe adfærdsproblemer som angst, stress, køresyge, uønsket kradsning og urinering.

 

Pressemeddelelse vedr. Kattevenlig Klinik og Hospital, maj 2015:

Fokus på katte er ikke kun et internetfænomen

Katte fylder mere og mere på bevidsthedsfladen og nethinden – ikke mindst på grund af den uendelige mængde af søde, sjove og overraskende videoer, som huserer på nettet.

Den katte-centriske tendens har dog også fundet vej ud i ”den virkelige verden”, hvor Dyrlægehuset Kolding nu som det første dyrehospital i Danmark er blevet certificeret Cat Friendly Clinic – Kattevenlig Klinik; et kvalitetsstempel der dækker over helt særlige kompetencer og faciliteter i forhold til behandling og indlæggelse af katte.

Hårde krav

Den verdensomspændende forening International Cat Care, som står bag konceptet Cat Friendly Clinic, har opstillet en liste på 24-78 krav, som skal opfyldes alt efter hvilken grad af certificeringen, man søger om at få. På grund af de strenge krav, som dækker alt fra fortsat uddannelse og specialisering til de helt rigtige faciliteter og forhold, er det selvsagt vanskeligt at opnå blot en ”bronze-certificering”. På Dyrlægehuset Kolding kan de imidlertid stolt fremvise en flot sølv-stjerne, og opfylder faktisk også de fleste krav til guld-certificering!

”Katten er følsom af natur, og har derfor brug for en helt særlig behandling. Det har vi nu bevis for at kunne give.” – Dyrlæge Margaretha Bek Nannberg, Dyrlægehuset Kolding.

Et behov i fuld fremgang

At man tildeler katte en særlig opmærksomhed er ikke opstået ud af det blå. Faktisk har der gennem nogen tid været et stigende behov hos kunderne, hvilket også har kunnet mærkes hos Dyrlægehuset Kolding i form af henvendelser fra kunder med bestemte ønsker om separat venteværelse, rolige omgivelser og ikke mindst ros og tak for at tage sig god tid til at give kattene den bedst mulige oplevelse. Som dyrlæge Lizette Sloth udtrykker det;

”Vi oplever i højere og højere grad bestemte behov hos især kattene og deres ejere, og det bestræber vi os på at imødekomme.”Galleri2

Katte kan godt lide at være lidt oppe i højden

 

Galleri1

Læs mere her:

Dyrlægehuset Kolding
Galgebjergvej 44
6000 Kolding
Tlf: 75 54 17 12
Mail: info@dyrlaegehuset.com
Facebook Facebook ikon

Åbningstider:
Tidsbestilling og information:
Mandag til fredag kl. 8.00 – 17.00 (fredag til 16.00)
Åbent for fodersalg:
Mandag til fredag kl. 8.00 – 17.00