Dyreklinik, Dyrlæge
ISO 9001-certifikat - ikon


Røntgen

Røntgenbilleder er især gode at anvende, når der skal kigges på knogler ved mistanke om brud, slidgigt, vækstproblemer, rygproblemer mm., men det kan også anvendes for at få oversigtsbilleder af bughulen f.eks ved mistanke om fremmedlegeme i mavetarmkanalen og andre steder, hvor et overblik er godt. Hos patienter med lunge – og hjerteproblemer er røntgen også en væsentlig del af undersøgelsen.

Røntgenbilleder er stråler, der sværter en fotoplade. Alt efter hvor hårdt væv strålerne møder, dannes et røntgenbillede. Billedet fremkaldes og overføres digitalt til computeren. De digitale billeder sikrer en høj og ensartet kvalitet, sammenlignet med gammeldags fremkaldte billeder. Det betyder også, at vi som dyrlæger nemt kan dele information, spørge en ekspert til råds osv..

For at optage gode og præcise røntgenbilleder kræver det, at patienten ligger meget stille. Derfor bliver patienten ofte bedøvet eller får noget beroligende, når der skal tages røntgenbilleder – det vurderes i hvert enkelt tilfælde afhængig af typen af optagelser og dyrets temperament. Ved røntgenbilleder af lunge/hjerte bedøves patienten helst ikke, da det kan påvirke vurderingen af specielt hjertet.

I nogen tilfælde anvendes der forskellige former for kontrastoptagelser – dette er dog blevet mere sjældent efter at man har adgang til forskellige former for scanninger.

 

Læs mere her:

Dyrlægehuset Kolding
Galgebjergvej 44
6000 Kolding
Tlf: 75 54 17 12
Mail: info@dyrlaegehuset.com
Facebook Facebook ikon

Åbningstider:
Tidsbestilling og information:
Mandag til fredag kl. 8.00 – 17.00 (fredag til 16.00)
Åbent for fodersalg:
Mandag til fredag kl. 8.00 – 17.00