Dyreklinik, Dyrlæge
ISO 9001-certifikat - ikon


Ultralydsscanning

Scanningen er god at anvende ved mistanke om sygdom i bughuleorganer f.eks. nyrer, milt, lever, blære, livmoder, prostata mm.. Billederne giver os et indtryk af, om der er forandringer i størrelse, form og vævet. Man kan også se om der er væske, hvor der ikke skal være væske, eller solidt væv, hvor der bør være væske. Forskellige former for sten træder ofte meget tydeligt frem.

 

Vi kan også bruge scanningen til at konstatere, om tæven eller hunkatten er drægtig. Dette kan gøres fra 24. dagen. Man kan få et indtryk af hvor mange fostre der er, hvor langt hunden eller katten er henne, hvis dette ikke vides, og til en vis grad om det er sunde og levedygtige fostre.

Vi foretager også hjertescanninger. Her kan scanningen vise os, om hjertet arbejder som det skal. Om hjertemusklen er blevet overbelastet og har ændret sig i tykkelse og størrelse eller om hjerteklapperne er utætte, så blodet løber den forkerte vej. Vi bruger også hjertescanningen til at fortælle os, om der er medfødte misdannelser hos hvalpe eller screene for arvelige misdannelser, så de ikke bringes videre i avlen.

Ultralydsscanning er lydbølger, der sendes af sted og kommer retur igen. Lydbølgerne danner, udfra hvad de støder på, ultralydsbilleder på en computer skærm.

Patienten skal ikke bedøves, men i enkelte tilfælde kan det være nødvendigt at give lidt beroligende.

Patienten bliver lagt på siden på et dejligt blødt tæppe. Aircondition tændes på de varme dage. Evt. får patienten klippet lidt af pelsen på maven inden scanning. Sprit og gel påføres for at sikre en godt kontakt, så det bliver nogle skarpe billeder. Det kan i nogle tilfælde være en fordel at dyret ikke lige har spist eller tisset.

Læs mere her:

Dyrlægehuset Kolding
Galgebjergvej 44
6000 Kolding
Tlf: 75 54 17 12
Mail: info@dyrlaegehuset.com
Facebook Facebook ikon

Åbningstider:
Tidsbestilling og information:
Mandag til fredag kl. 8.00 – 17.00 (fredag til 16.00)
Åbent for fodersalg:
Mandag til fredag kl. 8.00 – 17.00