Dyreklinik, Dyrlæge

Tandregulering

Visse tandstillingsfejl kan medføre gener og smerter hos vores hund, og i sådanne tilfælde kan tandregulering komme på tale. Et klassisk eksempel kan være en fejlstillet hjørnetand, der bider op i ganen.

 

Tandstillingsfejl kan være arvelige, og i de tilfælde skal man selvfølgelig være klar over, at hunden ikke bør anvendes i avlen, selvom fejlen er rettet. Formålet med behandlingen vil være at opnå en tandstilling, der ikke giver hunden nogen form for smerter eller andre problemer.

Et tandreguleringsforløb vil ofte strække sig over flere måneder og der vil oftest skulle flere narkoseforløb til. Der vil altid være en risiko for at bøjlen beskadiges eller at der opstår andre problemer. Under behandlingen skal man være omhyggelig med tandbørstning og mundrens i perioden for at forebygge parodontose. Faste bøjler tåler ikke at hunden tygger i hårde ting, så dette skal undgås i perioden. Behandlingen tilrettelægges så hunden vil have færrest mulige gener i behandlingsperioden.

Et tandreguleringsforløb tilrettelægges individuelt til hver enkelt patient og ejer. Varighed, antallet af narkoseforløb, samt prisen vil variere fra patient til patient. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du mener din hund har en behandlingskrævende tandstillingsfejl.

Læs mere her:

Dyrlægehuset Kolding
Galgebjergvej 44
6000 Kolding
Tlf: 75 54 17 12
Mail: info@dyrlaegehuset.com
Facebook Facebook ikon

Åbningstider:
Tidsbestilling og information:
Mandag til fredag kl. 8.00 – 17.00 (fredag til 16.00)
Åbent for fodersalg:
Mandag til fredag kl. 8.00 – 17.00