Aflivning af hund i Kolding – tryg og omsorgsfuld | Dyrlægehuset Kolding

Aflivning af hund

Afsked med en ven gennem mange år er smertefuldt. Hos os kan du tage afsked med din hund i en tryg og omsorgsfuld atmosfære.

Når tiden er inde

Desværre bliver vores hund ikke så gammel, som vi gør, og de fleste dyreejere må sige farvel på et tidspunkt. Du har fået selskab, kærlighed, hengivenhed og loyalitet fra din hund. Den opfattes oftest som en del af familien, og det vækker helt naturligt meget stærke følelser at skulle tage beslutningen om at få sin hund aflivet. Men vi skylder vores dyr at tage afsked med dem på en værdig måde.

Nogle gange er aflivning af din hund den bedste beslutning, som du kan tage for hundens velvære. Ved at tage beslutningen om at få hunden aflivet, kan du spare den for unødige smerter og lidelser i den sidste periode med aldersvækkelse eller alvorlig sygdom. Det kan til tider være svært at tage stilling til, hvornår tiden er inde. Du er altid velkommen til at kontakte os for en snak om den svære beslutning.

Kontakt os i dag

Så god en dag som muligt

Uanset omstændighederne vil dagen, hvor aflivning af din hund foregår, altid være tung og anderledes. Vi vil gøre vores bedste for at dagen bliver så ”god” som muligt for dig og din hund. Selve aflivningen foregår i et rum, specielt indrettet til dette formål. Har I behov for at tænde et lys eller andre ønsker, er der naturligvis mulighed for dette.

Aflivning af hund i Kolding – tryg og omsorgsfuld | Dyrlægehuset Kolding

Selve aflivningen

Der gives oftest en beroligende sprøjte først. Denne gør, at din hund falder i en dyb søvn, men stadig trækker vejret. Efter dette giver vi en overdosis sovemiddel direkte ind i en blodåre, hvilket bevirker, at hunden sover ind i løbet af ganske kort tid.

Dyrlægen vil undervejs altid fortælle, hvad der skal foregå.

Aflivning af hund i Kolding – tryg og omsorgsfuld | Dyrlægehuset Kolding

Skal børnene med eller ej?

Her er ikke noget rigtigt eller forkert svar. Tag med i overvejelserne, om barnet er gammelt nok til at forstå, hvad der sker. Er du/I selv fattede nok til også at tage jer af et ulykkeligt barn? Er barnet ikke med, så prøv, på barnets niveau, at forklare, hvad der sker, så han/hun ikke får en forestilling om, at deres kæledyr lider og har ondt under aflivningen.

Aflivning af hund i Kolding – tryg og omsorgsfuld | Dyrlægehuset Kolding

Efter aflivningen

I kan blive så længe, I har behov for og tage afsked med jeres hund. Man må gerne begrave sine egne, mindre, kæledyr, såsom hunde, katte, kaniner og marsvin, fugle og så videre i haven. Derudover er der mulighed for, at dyret bliver her. Vi vil i så fald sende dyret til kremering på et kæledyrskrematorie, hvor det bliver brændt sammen med andre kæledyr.

Der er også mulighed for en enkeltdyrskremering, hvor dyret kremeres for sig selv. Her kan man enten få asken hjem til at drysse ud et egnet sted, der har haft betydning for dig og dyret, eller man kan få dyrets aske hjem i en urne. Både aske og urne vil blive sendt til os efter kremering og kan udleveres her cirka 14 dage efter aflivningen. En lille del af asken kan laves til et smykke eller lignende. Spørg os endelig.

Det er også muligt at donere sit afdøde dyr til brug for undervisning af dyrlæger og veterinærsygeplejersker.
Efter aflivningen sørger vi naturligvis for transporten til undervisningsstedet.
Du skal blot meddele ønsket om at donere kæledyret på dagen for aflivningen.
Dyret kremeres efterfølgende, og som tak bortfalder din udgift til fælleskremering.

Læs mere om kremering

Kontakt os i dag

Skal du tage afsked med din hund? Vores omsorgsfulde dyrlæger sørger for en tryg atmosfære under aflivningen af din hund.

Kontakt os

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret