Vaccination af hund

Dyrlægehuset Kolding tilbyder vaccination af hund. Vi sørger for, at din hund er bedst muligt dækket ind hele vejen rundt.

Beskyt din bedste ven

Når din hund følger vores anbefalinger for sundhedseftersyn og vaccination, vaccineres hunden hvert tredje år med kernevaccinerne (hundesyge, parvovirus og leverbetændelse). Som muligt alternativ til at vaccinere hvert tredje år, kan vi lave en blodprøve, der viser om der fortsat er antistoffer og dermed beskyttelse fra kernevaccinerne.

Vaccinetjek (titertest) af din hund

Det er vigtigt at være beskyttet – og hos mange hunde holder beskyttelsen af vaccination mod hundesyge, parvovirus og leverbetændelse længe. Dyrlægen kan ikke ved en sundhedsundersøgelse vurdere, hvilke hunde der stadig har tilstrækkeligt med antistoffer til at være beskyttet mod de sygdomme, der vaccineres mod i kernevaccinen.

Derfor tilbyder Dyrlægehuset Kolding at teste, med en blodprøve, hvilke hunde der skal have vaccine, og hvilke der fortsat er beskyttede mod hundesyge, parvovirus og leverbetændelse (kernevaccinerne). Blodprøven testes i vores eget laboratorium.

Vi udsteder en titer-attest som dokumentation for blodprøven, og vi kan også føre det i hundens sundhedsbog. Testen bør gentages hvert tredje år. Ældre hunde bør testes hvert år. Testen er godkendt af Dansk Kennel Klub. Hvis din hund skal i pension, er det en fordel at spørge, om de godkender testen.

Årligt eftersyn

Vi anbefaler altid et årligt sundhedseftersyn. Her får din hund et grundigt helbredseftersyn, hvor vi også rådgiver dig i at holde din hunds sundhed og trivsel i top. Vi gennemgår tillige behovet for tillægsvacciner, som for eksempel kennelhoste, leptospirose, rabies med flere. Du er altid velkommen til at ringe til os, hvis du er i tvivl om dit kæledyrs vaccinationer.

Kontakt os i dag

Retningslinjer for vaccination

De nye retningslinjer (WSAVA’s anbefalinger) for vaccination af hunde er:

  1. Vaccination kan gives, når hvalpen er cirka otte uger.
  2. Vaccination gives tre-fire uger efter.
  3. Vaccination gives, når hvalpen er 16 uger.

Basis-vaccinationsprogrammet afsluttes således ved 16-ugers alderen. Næste vaccination gives i forbindelse med unghundesundhedsundersøgelse i otte-ti måneders alderen.

Se prisen for vaccination af hund
Sikker bedøvelse af kat i Kolding – et trygt valg for dig og din kat | Dyrlægehuset Kolding

Kontakt os i dag

Skal din hund vaccineres? Vi står altid klar til at rådgive dig om den bedst mulige beskyttelse af din bedste ven.

Kontakt os

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret