Vaccination af hund i Kolding – forebyg sygdomme | Dyrlægehuset Kolding

Vaccination af hund

Dyrlægehuset Kolding tilbyder vaccination af hund. Vi sørger for, at din hund er bedst muligt dækket ind hele vejen rundt.

Beskyt din bedste ven med vaccination

Når du følger vores anbefalinger for sundhedseftersyn og vaccination af hund, vaccineres hunden hvert tredje år med kernevaccinerne (hundesyge, parvovirus og leverbetændelse). Som muligt alternativ til at vaccinere hvert tredje år, kan vi lave en blodprøve, der viser om der fortsat er antistoffer og dermed beskyttelse fra kernevaccinerne.

Årligt sundhedseftersyn

Vi anbefaler altid et årligt sundhedseftersyn. Her får din hund et grundigt helbredseftersyn, hvor vi også rådgiver dig i at holde din hunds sundhed og trivsel i top. Vi gennemgår tillige behovet for vaccination af din hund med kernevacciner (hundesyge, parvovirus og leverbetændelse) og tillægsvacciner, som for eksempel kennelhoste, leptospirose, rabies med flere.

Du er altid velkommen til at ringe til os, hvis du er i tvivl om dit kæledyrs vaccinationer.

Kontakt os i dag
Vaccination af hund i Kolding – forebyg sygdomme | Dyrlægehuset Kolding

Retningslinjer for vaccination af hund

De nye retningslinjer (WSAVA’s anbefalinger) for vaccination af hund er:

  1. basisvaccination kan gives, når hvalpen er cirka otte uger.
  2. basisvaccination gives tre-fire uger efter.
  3. basisvaccination gives, når hvalpen er 16 uger.

Basis-vaccinationsprogrammet afsluttes således ved 16-ugers alderen. Næste vaccination af hunden gives i forbindelse med unghundesundhedsundersøgelse i otte-ti måneders alderen.

Herefter vurderes det hvert år til det årlige sundhedseftersyn, hvilket behov der er for vaccination af hund.

Se prisen for vaccination af hund
Retningslinjer for vaccination af hund | Dyrlægehuset Kolding

Vaccinetjek (titertest) af din hund

Det er vigtigt at være beskyttet – og i de fleste tilfælde vil vaccination af hund beskytte mod hundesyge, parvovirus og leverbetændelse i en længere periode. Dyrlægen kan ikke ved en sundhedsundersøgelse vurdere, hvilke hunde der stadig har tilstrækkeligt med antistoffer til at være beskyttet mod de sygdomme, der vaccineres mod i kernevaccinen.

Derfor er det muligt at tage en blodprøve på din hund og undersøge denne for niveauet af antistoffer. Dette gælder for sygdommene hundesyge, parvovirus og leverbetændelse. Blodprøven sendes til undersøgelse på et eksternt laboratorie, så det er ikke muligt at få svaret på dagen.

Vi udsteder en titer-attest som dokumentation for blodprøven, og vi kan også føre det i hundens sundhedsbog. Testen bør minimum gentages hvert tredje år. Ældre hunde bør testes hvert år. Testen er godkendt af Dansk Kennel Klub. Hvis din hund skal i pension, er det en fordel at spørge, om de godkender testen.

Vaccinetjek af hund | Dyrlægehuset Kolding

Kontakt os i dag

Vaccination af hund? Vi står altid klar til at rådgive dig om den bedst mulige beskyttelse af din bedste ven.

Kontakt os

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret