Vaccination af kanin

Dyrlægehuset Kolding tilbyder vaccination af kanin. Vi sørger for, at din kanin er godt dækket ind mod smitsomme sygdomme.

Vaccination mod RHD2 og VHD2

Vi vaccinerer mod RHD2, også kaldt VHD2, den nye variation af RHD. Denne vaccination kræver kun én vaccine, som grundvaccination, og din kanin kan vaccineres fra den runder en alder af blot 30 dage. Immuniteten indtræder efter en uge og varer i op til ét år.

To-tre dage efter vaccinationen kan der opstå en forbigående temperaturstigning til lidt over 40 °C. Denne lette temperaturstigning ophører spontant uden behandling i løbet af nogle dage.

Hvad er RHD2?

RHD2 er en virussygdom, der er meget smitsom. Den smitter både ved kontakt mellem kaniner, men også indirekte ved kontakt med ting og tøj, der har været i kontakt med smittede dyr, myg og fluer.

Se prisen for vaccination af kanin

Vaccination mod Myxomtose og RHD

Udover vaccination mod RHD2, vaccinerer vi hos Dyrlægehuset Kolding mod to andre livstruende sygdomme: Myxomatose (kaninpest) og Rabbit Haemorrhagic Disease (RHD). Denne vaccination kræver kun én vaccine, som grundvaccination, og din kanin kan vaccineres fra den runder en alder af fem uger. Immuniteten indtræder efter tre uger og varer i op til et år.

Hvad er RHD?

RHD (Rabbit Haemorrhagic Disease), også kaldet VHD, er en virussygdom, der er meget smitsom. Den smitter både ved kontakt mellem kaniner, men desværre også indirekte ved kontakt med ting og tøj, der har været i kontakt med smittede dyr, samt med myg og fluer.

Hvad er Myxomatose?

Myxomatose, også kaldt kaninpest, er en virussygdom, der smitter fra kanin til kanin og fra myg og lopper til kanin. Sygdommen giver indledende hævelser i hovedet og ved kønsdelene samt øjenbetændelse, appetitløshed, feber og uoplagthed. Senere kommer de sekundære infektioner med dødelig udgang. Døden indtræder typisk i løbet af to uger. Der findes ingen behandling mod sygdommen. Sygdommen kan forebygges med årlig vaccination.

Vaccination ved sundhedseftersyn

Vi anbefaler to årlige sundhedseftersyn af din kanin – kombineret med vaccination.

Husk, at din kanin kan tilmeldes Carepakken®

Læs mere om Carepakken®

Kontakt os i dag

Skal din kanin vaccineres? Vi står altid klar til at rådgive dig om den bedst mulige beskyttelse af din kanin.

Kontakt os

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret