Aflivning af kat i Kolding – tryg og omsorgsfuld | Dyrlægehuset Kolding

Aflivning af kat

Afsked med en ven gennem mange år er smertefuldt. Hos os kan du tage afsked med din kat i en tryg og omsorgsfuld atmosfære.

Når tiden er inde

Desværre bliver vores kæledyr ikke så gamle som os, og de fleste dyreejere må sige farvel til et eller flere dyr. Du har fået selskab, kærlighed, hengivenhed og loyalitet fra dit kæledyr. De opfattes oftest som en del af familien, og det vækker helt naturligt meget stærke følelser at skulle tage beslutning om at få sit dyr aflivet. Men vi skylder vores dyr at tage afsked med dem på en værdig måde.

Det er ikke altid bedst, at dyret får lov at dø af sig selv. Ved at tage beslutningen om at få dyret aflivet, kan du spare dyret for unødige smerter og lidelser i den sidste periode med aldersvækkelse eller alvorlig sygdom. Det kan til tider være svært at tage stilling til, hvornår tiden er inde. Du er altid velkommen til at kontakte os for en snak om den svære beslutning.

Kontakt os i dag

Så god en dag som muligt

Uanset omstændighederne vil dagen, hvor aflivningen foregår, altid være tung og anderledes. Vi vil gøre vores bedste for, at dagen bliver så ”god” som muligt for dig og dit dyr. Selve aflivningen foregår i et rum, specielt indrettet til dette formål. Har I behov for at tænde et lys eller andre ønsker, er der naturligvis mulighed for dette.

Aflivning af kat i Kolding – tryg og omsorgsfuld | Dyrlægehuset Kolding

Selve aflivningen

Der gives oftest en beroligende sprøjte først. Denne gør, at dyret falder i en dyb søvn, men stadig trækker vejret. Efter dette giver vi en overdosis sovemiddel direkte ind i en blodåre, hvilket bevirker, at dyret sover ind i løbet af ganske kort tid. Dyrlægen vil undervejs altid fortælle, hvad der skal foregå.

Aflivning af kat i Kolding – tryg og omsorgsfuld | Dyrlægehuset Kolding

Skal børnene med eller ej?

Her er ikke noget rigtigt eller forkert svar. Tag med i overvejelserne, om barnet er gammelt nok til at forstå, hvad der sker. Er du/I selv fattede nok til også at tage jer af et ulykkeligt barn? Er barnet ikke med, så prøv, på barnets niveau, at forklare, hvad der sker, så han/hun ikke får en forestilling om, at deres kæledyr lider og har ondt under aflivningen.

Aflivning af kat i Kolding – tryg og omsorgsfuld | Dyrlægehuset Kolding

Efter aflivningen

I kan blive så længe, I har behov for og tage afsked med jeres dyr. Man må gerne begrave sine egne, mindre, kæledyr, såsom hunde, katte, kaniner og marsvin, fugle og så videre i haven. Derudover er der mulighed for, at dyret bliver her. Vi vil i så fald sende dyret til kremering på et kæledyrskrematorie, hvor det bliver brændt sammen med andre kæledyr. Asken begraves ved krematoriet.

Der er også mulighed for en enkeltdyrskremering, hvor dyret kremeres for sig selv. Her kan man enten få asken hjem til at drysse ud et egnet sted, der har haft betydning for dig og dyret, eller man kan få dyrets aske hjem i en urne.

Både aske og urne vil blive sendt til os efter kremering og kan udleveres her cirka 14 dage efter aflivningen. En lille del af asken kan laves til et smykke eller lignende. Spørg os endelig.

Læs mere om kremering
Aflivning af kat i Kolding – tryg og omsorgsfuld | Dyrlægehuset Kolding

Kontakt os i dag

Skal du tage afsked med din kat? Vores omsorgsfulde dyrlæger sørger for en tryg atmosfære under aflivningen af din kat.

Kontakt os

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret