Aflivning af kat i Kolding – tryg og omsorgsfuld | Dyrlægehuset Kolding

Aflivning af kat

Aflivning af en kat, som har været din ven gennem mange år, er smertefuldt. Hos os kan du tage afsked med din kat i en tryg og omsorgsfuld atmosfære.

Når tiden er inde

Desværre bliver vores katte ikke så gamle, som vi gør, og de fleste dyreejere må sige farvel på et tidspunkt. Du har fået selskab, kærlighed, hengivenhed og loyalitet fra din kat. Den opfattes oftest som en del af familien, og det vækker helt naturligt meget stærke følelser at skulle tage beslutningen om aflivning af sin kat. Men vi skylder vores dyr at tage afsked med dem på en værdig måde.

Nogle gange er aflivning af din kat den bedste beslutning, som du kan tage, for kattens velvære. Ved at tage beslutningen om at få katten aflivet, kan du spare den for unødige smerter og lidelser i den sidste periode med aldersvækkelse eller alvorlig sygdom. Det kan til tider være svært at tage stilling til, hvornår tiden er inde. Du er altid velkommen til at kontakte os for en snak om den svære beslutning.

Kontakt os i dag

Tryg og respektfuld atmosfære ved aflivning af kat

Uanset omstændighederne vil dagen, hvor aflivning af din kat finder sted, altid være tung og anderledes. Vi vil gøre vores bedste for, at dagen bliver så ”god” som muligt for dig og din kat. Selve aflivningen foregår i et rum, specielt indrettet til dette formål. Har I behov for at tænde et lys eller andre ønsker, er der naturligvis mulighed for dette.

Aflivning af kat i Kolding – tryg og omsorgsfuld | Dyrlægehuset Kolding

Sådan foregår aflivning af kat

Der gives oftest en beroligende sprøjte først. Denne gør, at katten falder i en dyb søvn, men stadig trækker vejret. Efter dette giver vi en overdosis sovemiddel direkte ind i en blodåre, hvilket bevirker, at katten sover ind i løbet af ganske kort tid. Dyrlægen vil undervejs altid fortælle, hvad der skal foregå under processen for aflivning af kat.

Aflivning af kat i Kolding – tryg og omsorgsfuld | Dyrlægehuset Kolding

Skal børnene med eller ej?

Der er ikke noget rigtigt eller forkert svar på, om børnene skal være med under aflivning af jeres kat. Tag med i overvejelserne, om barnet er gammelt nok til at forstå, hvad der sker. Er du/I selv fattede nok til også at tage jer af et ulykkeligt barn? Er barnet ikke med, så prøv, på barnets niveau, at forklare, hvad der sker, så han/hun ikke får en forestilling om, at deres kæledyr lider og har ondt under aflivningen.

Aflivning af kat i Kolding – tryg og omsorgsfuld | Dyrlægehuset Kolding

Efter aflivning af kat

I kan blive så længe, I har behov for og tage afsked efter aflivning af jeres kat. Man må gerne begrave sine egne, mindre, kæledyr, såsom hunde, katte, kaniner og marsvin, fugle og så videre i haven. Derudover er der mulighed for, at dyret bliver her. Vi vil i så fald sende dyret til kremering på et kæledyrskrematorie, hvor det bliver brændt sammen med andre kæledyr. Asken begraves ved krematoriet.

Der er også mulighed for en enkeltdyrskremering, hvor dyret kremeres for sig selv. Her kan man enten få asken hjem til at drysse ud et egnet sted, der har haft betydning for dig og dyret, eller man kan få dyrets aske hjem i en urne.

Både aske og urne vil blive sendt til os efter kremering og kan udleveres her cirka 14 dage efter aflivning af kat. En lille del af asken kan laves til et smykke eller lignende. Spørg os endelig.

Læs mere om kremering
Aflivning af kat i Kolding – tryg og omsorgsfuld | Dyrlægehuset Kolding

Kontakt os i dag

Aflivning af kat? Vores omsorgsfulde dyrlæger sørger for en tryg atmosfære, når du tager afsked med din kat.

Kontakt os

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret