ID-mærkning af kat – øretatovering og chipmærkning | Dyrlægehuset Kolding

ID-mærkning af kat

Dyrlægehuset Kolding tilbyder øretatovering og chipmærkning af kat i trygge og rolige omgivelser. Vi tager os god tid til dig og din kat.

Find din kat igen med øretatovering

Katte synes, det er spændende at gå ind nye steder, og pludselig er de måske gået ind hos nogle mennesker, der ikke ved, hvem ejeren er. Det kan også være, at katten løber væk hjemmefra, eller at indekatten slipper ud ved et uheld.

En øretatovering af din kat gør andre i stand til at finde og komme i kontakt med dig, hvis de har fundet din kat. Øretatoveringen er en unik kode på tre bogstaver og tre tal, som kan bruges til at identificere katten. Uden en mærkning er det umuligt at identificere katten, hvis den eksempelvis kommer til skade og bliver indleveret til et dyrehospital. Her betyder en øretatovering, at man vil kunne finde frem til ejeren, og mærket er desuden et tydeligt signal om, at det her er en kat, der overhovedet har en ejer.

Ny lov bevirker at fra den 1. juli 2021 kan en kat, der ikke er mærket med øretatovering eller mikrochip, optages eller videreformidles af enhver og skal ikke fremlyses, hverken af privatpersoner eller internater.

Chipmærkning af kat

Chipmærkning er en alternativ mulighed for at mærke og identificere din kat. Chippen, der også kaldes en mikrochip, sidder på venstre side af hals/nakke lige indenunder huden og kan ikke ses. Man kan få tatoveret et C i det ene øre, hvilket er et signal om, at katten har en mikrochip. Chippen er en 15-cifret kode, kun med tal, der aflæses med en mikrochipscanner.

Din kats øretatovering eller chipmærkning registreres i Det Dansk Katteregister. Her kan man slå op i registeret og gennem dette kontakte kattens ejer.

ID-mærkning af kat – øretatovering og chipmærkning | Dyrlægehuset Kolding

Kontakt os i dag

Øretatovering eller chipmærkning af kat? Vi står altid klar til at tage imod dig og din kat i trygge og rolige omgivelser.

Kontakt os

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret