Kattevenlig klinik i Kolding – et trygt valg for din kat | Dyrlægehuset Kolding

Kattevenlig klinik

Dyrlægehuset Kolding har været certificeret Cat Friendly Clinic siden 2015. På vores kattevenlige klinik får du og din kat et trygt og roligt besøg.

Velkommen i vores kattevenlige klinik

Vi er en kattevenlig klinik, og vi lægger stor vægt på, at det skal være rart for din kat at komme hos os. Dyrlægehuset Kolding fik i 2015 den internationale certificering ’Cat Friendly Clinic’ (CFC), som pionerer i Danmark. Dyrlægehuset Kolding var det første dyrehospital i Danmark, som blev certificeret kattevenlig klink gennem ISFM ( International Society og Feline Medicine).

.

Cat Friendly Clinic

’Cat Friendly Clinic’ er et kvalitetsstempel, der dækker over helt særlige kompetencer og faciliteter i forhold til behandling og indlæggelse af katte. Det er blandt andet krav til håndtering af katte, særligt udstyr og efteruddannelse af klinikkens medarbejdere. Certificeringen er altså et bevis på, at man har en særligt kattevenlig klinik.

Det er den verdensomspændende forening International Cat Care, som står bag konceptet Cat Friendly Clinic. Foreningen har opstillet en række krav, som skal opfyldes, alt efter hvilken grad af certificeringen, man søger om at få. Dyrlægehuset Kolding kan fremvise en guld-stjerne, den højeste klasse i certificeringen som kattevenlig klinik. Katten er følsom af natur og har derfor brug for en helt særlig behandling. Det har Dyrlægehuset Kolding bevis for at kunne tilbyde.

Se video: Katten Frejas besøg hos os
Kattevenlig klinik i Kolding – et trygt valg for din kat | Dyrlægehuset Kolding

En god oplevelse for katten

Dit besøg hos os skal være en god oplevelse for dig og din kat. Her er nogle ting, der er med til at skabe gode rammer for besøget og gøre det så kattevenligt som muligt. Det foregår i et godt samarbejde mellem dig og os.

  • Placer transportkassen på skranken, når du melder din ankomst, da katte føler sig mere sikre i højden.
  • Venteafdelingen for katte befinder sig lidt længere nede i huset, så de ikke sidder ved indgangen og ved hundene.
  • I konsultationen lader vi så vidt muligt katten selv komme ud af kassen. Den skal helst ikke hives eller rystes ud. Hvis katten er meget utryg, kan undersøgelsen eventuelt foregå i kassen, hvis den har en aftagelig top.
  • Vil man gerne sikre sig, at ens kat får en god oplevelse ud af at komme til dyrlægen, kan det være en god idé at vænne katten til køreturene.
Kattevenlig klinik i Kolding – et trygt valg for din kat | Dyrlægehuset Kolding

Indlæggelse i eget bur

Hvis din kat skal indlægges til behandling i vores hospital, bliver den indlagt i eget bur med tæppe. Her er det en fordel, hvis man har tæppe/legetøj med hjemmefra, så der skabes en hjemlig atmosfære. Katten får en hule i buret, hvor den kan søge ekstra tryghed.

Vi har et separat og afskærmet katteområde på hospitalet, hvilket vil sige, at din kat ikke kommer i kontakt med hunde og så vidt muligt skånes for lyde og støj. Burene er ligeledes placeret, så kattene ikke kan se hinanden. Herved undgår man, at kattene stresses unødvendigt.

Kattevenlig klinik i Kolding – et trygt valg for din kat | Dyrlægehuset Kolding

Undersøgelse i kattens tempo

På vores kattevenlige klinik forsøger vi så vidt muligt at undgå at stresse kattene. Undersøgelsen foregår derfor i kattens tempo, og der er plads til, at det eventuelt tager et par minutter ekstra. Er det ikke muligt at undersøge/behandle katten, uden den bliver stresset, kan det blive nødvendigt at give den noget beroligende eller, i enkelte tilfælde, bedøve den, så den ikke får en dårlig oplevelse. Vores højeste prioritet er, at din kat får en god oplevelse hos os.

Læs mere om International Cat Care

Kontakt os i dag

Vi står altid klar til at tage imod dig og din kat i trygge og rolige omgivelser på vores kattevenlige klinik.

Kontakt os

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret