Dyreklinik, Dyrlæge
ISO 9001-certifikat - ikon


Smertebehandling med Berlock® guldimplantater: Lokal Guldbehandling

Ved behandlingen implanteres små guldstykker – Berlock® implantater – tæt ved det syge led. Lokal Guldbehandling, som den udføres i det internationale Goldtreat samarbejde, er et nyt behandlingstilbud til danske hunde og katte. Ganske vist har man i Danmark siden 1980’erne behandlet flere 1000 led hos hunde og katte med slidgigtsmerter ved hjælp af guldimplantation eller guldakupunktur, men Lokal guldbehandling er den første metode anvendt til guldimplantation, som er begrundet i videnskabelige forskningsresultater.

 

Lokal Guldbehandling er især velegnet til behandling af smerter i forbindelse med:

  1. Slidgigt i hofter, albuer, knæled og haseled
  2. Spondylose (slidgigt i rygsøjlen)
  3. Ustabilitet mellem sidste lændehvirvel og korsben.

 

Sådan udføres indgrebet

Forud for Lokal Guldbehandling er dit dyr undersøgt enten af din egen dyrlæge eller af Goldtreat Klinikken, hvor der ved såvel klinisk undersøgelse som røntgenundersøgelse er stillet en diagnose, hvor det må forventes, at behandlingen kan give et godt resultat.

Selve behandlingen foregår i fuld narkose under sterile forhold. Berlock® implantaterne anbringes via kanyler tæt på det syge led, hvor de herefter vil ligge permanent. Der vil efter behandlingen ikke være tale om operationssår med tråde, som skal fjernes. Dyret kan gå igen, så snart det er vågnet efter narkosen og kan normalt udskrives samme dag.

 

Intet behov for efterbehandling

Der er normalt ikke behov for efterbehandling. Vi anbefaler at man de første 2 uger efter indgrebet giver begrænset motion ved kun at lufte i snor, at dyret de første 3-4 dage behandles med smertestillende medicin, at slankning gennemføres, hvor det skønnes nødvendigt. Ligesom det vil være en god ide at fodre med specialfoder beregnet til dyr med slidgigt.

 

Ingen bivirkninger

Hverken hos dyr eller mennesker er der registreret bivirkninger. Røntgenbilleder viser at guldimplantater efter 5 år ligger nøjagtigt hvor de oprindeligt blev placeret.

 

Livslang effekt

Man skal regne med positiv smertelindrende effekt af Lokal Guldbehandling hos cirka 70-90 % af behandlede patienter. Effekten kan hos enkelte ses så tidligt som få dage efter indgrebet. I de fleste tilfælde vil effekt kunne registreres i løbet af 3 uger, og hos enkelte kan der gå op til 3-4 måneder. Effekten er livslang hos de fleste patienter.

 

Din sikkerhed som dyreejer

Goldtreat navnet og logoet er din sikkerhed som dyreejer for at behandlingen udføres med de mest optimale guldimplantater, der er tilgængelige og efter en standardiseret metode, som er ens uanset på hvilken Goldtreat klinik indgrebet udføres.

Alle deltagende klinikker har gennemgået Goldtreats træningsprogram og er fortrolige med behandlingsprincippet.  Netværkets klinikker vil løbende deltage i efteruddannelsesprogrammer, ligesom de til stadighed vil modtage information om de nyeste forskningsresultater. . I Danmark foregår forskning i biofrigjorte guld-ioners virkning på forskellige former af betændelsesreaktioner på Universiteterne i Århus og Aalborg. Goldtreat behandlingen foregår i dag på dyreklinikker- og hospitaler i Danmark, Belgien, Frankrig, Italien, Norge, Sverige, Tyskland og Østrig.

 

Goldtreat

Goldtreat er navnet på det internationale netværk af udvalgte dyrehospitaler og dyreklinikker, som udfører Lokal Guldbehandling ved hjælp af Berlock® implantater. Disse patenterede implantater er udviklet til, ved hjælp af en meget stor overflade, at fremkalde maksimal frigørelse af guldioner i det område hvor de er implanteret. Den videnskabelige påvisning af at celler i væv fremkalder frigivelse af små mængder guldioner fra metallisk guld, er grundlaget for den rationelle anvendelse af Berlock® implantaterne, som Goldtreat konceptet bygger på. Ud over den forskning som foregår på Universiteterne, vil Goldtreat netværkets klinikker løbende indsamle og bearbejde resultater med henblik på en konstant forbedring behandlingsformen.

 

Med Berlock® implantater fra Goldtreat opnås:

  • Livslang smertelindrende effekt ved slidgigtsmerter
  • Behovet for smertestillende gigtmedicin mindskes eller ophører helt
  • Ingen bivirkninger
  • Én behandling af det syge led er tilstrækkelig

Læs mere her:

Dyrlægehuset Kolding
Galgebjergvej 44
6000 Kolding
Tlf: 75 54 17 12
Mail: info@dyrlaegehuset.com
Facebook Facebook ikon

Åbningstider:
Tidsbestilling og information:
Mandag til fredag kl. 8.00 – 17.00 (fredag til 16.00)
Åbent for fodersalg:
Mandag til fredag kl. 8.00 – 17.00