Dyreklinik, Dyrlæge
ISO 9001-certifikat - ikon


Rigtig god behandling til ældre hunde og hunde med slidgigt

Cartrophen-behandling:

  • Genopbygger ledbrusken
  • Forbedrer ledvæskens smørende egenskaber
  • Opstart af behandlingen: 4 injektioner med 5-7 dages mellemrum
  • Vedligehold af behandlingen: 1 injektion ca. hver 3. måned
  • Støttende og til hjælp til vedligehold: Kosttilskud, fx Canosan        

Hvad stiler vi efter:

  • Mere mobile hunde, der rejser sig nemmere og bevæger sig friere
  • Mere livlige og glade hunde
  • At kunne undgå smertestillende medicin
  • Eller at kunne nedsætte dosis af smertestillende medicin

Det er vigtigt at den rigtige diagnose er stillet før behandlingen iværksættes, det vil derfor kræve en grundig undersøgelse og ofte en røntgenfotografering af hunden.

Se nederst for 'andre behandlingsmuligheder'

Teorien bag:

Cartrophen stimulerer ledbrusken til at danne nye celler og stimulerer cellerne til at danne mere hyaluronsyre. Cartrophen stimulerer blodkarrene omkring leddet, leddet får en bedre blodtilførsel og dermed mere næring.

Samtidig med Cartrophenkuren skal hunden have et tilskud af de stoffer ledbrusken bruger til at danne nye bruskceller. Dette er enten tyggetabletter eller granulat (Canosan), der skal gives hver dag. Når Cartrophen kuren er færdig, fortsættes permanent med tilskuddet for at vedligeholde ledbrusken.

Canosan kan også bruges som tilskud for at forebygge at ledskader opstår, og kan derfor anbefales til meget aktive hunde.

Ledbrusk og ledvæske er nødvendige for at et led kan fungere, sygdom i ledbrusken og/eller i ledvæsken vil forårsage en irritationstilstand i leddet, dvs. “leddegigt” eller slidgigt.

I et normalt sundt led dækker ledbrusken endefladerne af de lange knogler, og sammen med ledvæsken danner den en næsten friktionsløs, slidstærk og vægtbærende overflade. Ledbrusken er også med til at fordele vægttrykket over hele ledfladen når leddet belastes, denne vægt fordeling er især vigtig når leddet belastes skævt, f. eks. hvis hunden snubler eller træder forkert. 
Det aktive komponent i ledvæske er hyaluronsyre, denne syre dannes af celler i ledbrusken, og der sker hele tiden dannelse af nye bruskceller og nedbrydning af gamle celler. Hvis denne balance ændres bliver celler nedbrudt hurtigere end der dannes nye, og ledbrusken bliver derfor nedslidt.

Når leddet bliver sygt bliver ledvæsken ofte tyndere i konsistens fordi der dannes for lidt hyaluronsyre, derved bliver leddet ikke “smurt” som det skal, og den tynde ledvæske gør leddet ustabilt. Herved øges nedbrydningen af ledbrusken og leddet bliver mere og mere nedslidt. 
Efterhånden bliver ledbrusken slidt så meget at knoglevævet i leddet bliver frilagt, og dette med fører ledsmerter. Knoglevævet reager med en abnorm nyproduktion af knoglevæv, leddet bliver deformt, og det nydannede knoglevæv medfører en nedsat bevægelighed i leddet.

Andre behandlingsmuligheder:

Behandling med GOLDTREAT - læs mere her

Dette er ”guldløsningen”, da den giver den mest langvarige effekt. Ved behandlingen implanteres små guldstykker – Berlock® implantater – tæt ved det syge led, og giver en smertestillende effekt hos de fleste. Se mere om Goldtreat behandlingen i vores folder om dette, samt på Goldtreat.com.

Behandling med LASER læs mere her

Laserens varme og aktiverende stråler bruges til lindring af smerter og hjælp til heling i slidgigtramte led. Se mere om laserbehandlingen i vores folder om dette, samt på vores hjemmeside. Det er vigtigt at understrege, at laseren kun sjældent kan erstatte de øvrige behandlingsmuligheder. Den anvendes som supplement. 

Specialfoder

Vi har fantastisk godt foder med synligt lindrende egenskaber til slidgigtpatienter – få en snak med dyrlægen eller veterinærsygeplejersken.

Læs mere her:

Dyrlægehuset Kolding
Galgebjergvej 44
6000 Kolding
Tlf: 75 54 17 12
Mail: info@dyrlaegehuset.com
Facebook Facebook ikon

Åbningstider:
Tidsbestilling og information:
Mandag til fredag kl. 8.00 – 17.00 (fredag til 16.00)
Åbent for fodersalg:
Mandag til fredag kl. 8.00 – 17.00