Infektion med Parvovirus hos hund

En infektion med parvovirus er en alvorlig og livstruende sygdom, som giver din hund voldsom og blodig opkastning og diarre. Din hund vil blive meget nedstemt og trist og have høj feber. Hos Dyrlægehuset Kolding får alle vore hunde-patienter tilbudt vaccination mod Parvovirusinfektion.

Hunden skal basis vaccineres flere gange for at være dækket, og efter basisvaccinationen er vaccinen holdbar i 3 år ad gangen. Genvaccination sker ved blot en enkelt vaccination hvert 3. år. Parvovirus er heldigvis ikke så almindelig i Danmark, men der sker af og til udbrud, og da virussen er yderst smitsom og livstruende tages et udbrud altid meget alvorligt.

Virussen smitter gennem afføring, og hunden smitter allerede inden den får symptomer og i op til 14 dage efter. Da virussen er særdeles modstandsdygtig, kan den ”overleve” længe i omgivelserne og kan smitte via vores tøj og sko. Den bedste beskyttelse er vaccination – uanset om hunden er ung eller gammel.

Diagnosen
For at være sikker på at hunden har en parvovirusinfektion analyseres en afføringsprøve. Men ved mistanke behandles hunden straks, som havde den parvovirus, både for ikke at udsætte andre hunde for smitte, men også for at give hunden de bedste chancer for at overleve.

Behandling
Er din hund syg af parvovirus, vil den være indlagt til støttende behandling, dvs. at den bl.a. får væske via drop. En virusinfektion kan ikke behandles med antibiotika. Den syge hund skal isoleres fra andre hunde, så smitten ikke spredes yderligere.

Forebyggelse
Den bedste forebyggelse er vaccination livet igennem. Alternativt kan der udføres en titer-test, der kan undersøge hundens blod for antistoffer mod virussen. Er antistofniveauet for lavt, vaccineres hunden igen. Det kan dog være svært at vide, hvilket niveau af antistoffer, der er højt nok for den enkelte hund.
Spørg os endelig hvis du er i tvivl om din hund er vaccineret mod parvovirus.

Kontakt os i dag

Vi står altid klar til at tage hjertevarmt imod dig og dit kæledyr i trygge og rolige omgivelser på vores dyreklinik.

Kontakt os

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret