Neutralisation af kat i Kolding – kastration og sterilisation | Dyrlægehuset Kolding

Neutralisation af kat

Dyrlægehuset Kolding tilbyder sterilisation og kastration af kat under trygge og sikre forhold. Vi står klar til at rådgive dig om neutralisation af netop dit kat.

Neutralisation af din kat er en vigtig beslutning

Hvis din kat skal færdes frit udenfor anbefaler vi, at den bliver neutraliseret, vaccineret og ID-mærket.

Hunkattes løbetid gentager sig cirka hver tredje uge. Mange katteejere oplever, at hunkatte i løbetid begynder at miave mere, bliver rastløs og hengivne. Kønsmodne hankatte får derimod en større udlængsel, deres urin lugter, og de strinter – til stor frustration for nogle katteejere. Særligt hankattene får tendens til at strejfe langt omkring med øget risiko for at blive påkørt. De vil ligeledes have stor tendens til at slås med andre katte, med bidsår, bylder mm. som konsekvens. Og endelig kan parringer overføre alvorlige sygdomme – og selvfølgelig vigtigst – til drægtighed – og måske uønskede killinger.

Sterilisation af kat

Ved sterilisation fjernes hunkattens æggestokke, og din hunkat undgår fremtidige løbetider og kan dermed ikke blive drægtig. Indgrebet foregår i narkose, og vores dygtige dyrlæger og veterinærsygeplejersker sørger for, at du og din kat føler jer trygge gennem hele forløbet. Du er velkommen til at være ved din vens side frem til narkosen og igen, når din kat vågner fra bedøvelsen.

Læs mere om bedøvelse af kat
Neutralisation af kat i Kolding – Sterilisation | Dyrlægehuset Kolding

Operationen udføres gennem en lille åbning i bugens hud og muskulatur, hvorfra æggestokkene fjernes. Musklen og huden syes med indvendige sting og huden limes. Almindeligvis er der af samme årsag ikke behov for efterbehandling eller fjernelse af tråde. Du får udleveret smertestillende medicin til at give din kat de følgende dage.

Du bør være opmærksom på, at din hunkat ikke bliver overvægtig efter sterilisation.

Sterilisation er gavnligt for dig, der ikke ønsker fremtidig drægtighed hos din hunkat. Indgrebet forebygger også mod en række sygdomme, der normalvis overføres gennem parring. Du vil også opleve, at sterilisation nedsætter den uro, din hunkat udviser, når hun kommer i løbetid.

Indgrebet kan foretages fra din killing fylder tre måneder.

Neutralisation af kat i Kolding – Sterilisation | Dyrlægehuset Kolding

Kastration af kat

Ved kastration fjernes hankattens testikler, og din hankat kan derfor ikke parre sig og gøre en hunkat drægtig. Indgrebet foregår i narkose, og vores dygtige dyrlæger sørger for, at du og din kat føler sig trygge gennem hele forløbet. Du er velkommen til at være ved din vens side frem til narkosen og igen, når din kat vågner fra bedøvelsen.

Læs mere om bedøvelse af kat

Operationen udføres gennem en lille åbning i pungen, hvorfra begge testikler fjernes. Åbningen lukker sig selv efter kastration, og der bruges således ingen tråde. Af samme årsag er der almindeligvis ikke behov for efterbehandling. Du får udleveret smertestillende medicin til at give din kat de følgende dage.

Du bør være opmærksom på, at din hankat ikke bliver overvægtig efter kastration.

Kastration er gavnligt for dig, der ikke ønsker, at din hankat gør hunkatte drægtige. Derudover har en hankat, der er kastreret, større chance for at blive gammel end ikke-kastrerede hankatte. Din kastrerede hankat strejfer ikke så langt omkring, han slås mindre og bliver ikke smittet af parringsoverførte sygdomme.

Indgrebet kan foretages fra din killing fylder tre måneder.

Neutralisation af kat i Kolding – Kastration af kat | Dyrlægehuset Kolding

Kontakt os i dag

Overvejer du neutralisation af din kat? Vi står altid klar med professionel rådgivning.

Kontakt os

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret