Professionel røntgen af kæledyr | Dyrlægehuset Kolding

Røntgen, ultralyd- og CBCT-scanning

Dyrlægehuset Kolding tilbyder avanceret billeddiagnostik. Vores røntgenanlæg, ultralydsscanner og CBCT-scanner lever op til højeste kvalitetskrav.

Hjertescanning

Hos Dyrlægehuset Kolding finder du en dyrlæge med særlig efteruddannelse i hjertelidelser hos smådyr. Vi tager hånd om dit kæledyrs hjerteproblemer med stor professionalisme og ægte omsorg.

Det vigtigt, at få det undersøgt så hurtigt, som muligt, hvis din hund eller kat viser tegn på hjerteproblemer. Opdages problemet på et tidligt stadie, kan det forlænge din vens liv. Du bør derfor altid kontakte din dyrlæge, hvis din kat eller hund har symptomer på hjerteproblemer.

Konstateres mulige tegn på hjertesygdom, bør din hund eller kat yderligere undersøges ved en hjertescanning. Vores moderne hjertescanner lever op til højeste kvalitetskrav og efterses ved løbende kontrol.

En hjertescanning kan fortælle os, om din hunds eller kats hjerte arbejder, som det skal, om hjertemusklen er blevet overbelastet og har ændret sig i tykkelse og størrelse, eller om hjerteklapperne er utætte, så blodet løber den forkerte vej. Hjertescanneren bliver også brugt til at undersøge, om der er medfødte misdannelser hos hvalpe eller screene for arvelige misdannelser, så disse ikke bringes videre i avlen.

Læs om tidlige symptomer på hjertesygdomme

Røntgen

Røntgenbilleder er et stærkt redskab ved mistanke om for eksempel knoglebrud, slidgigt og rygproblemer. Vores røntgenanlæg lever op til højeste kvalitetskrav og anvendes af dygtige dyrlæger og veterinærsygeplejersker, der løbende trænes og uddannes i netop dette.

Mistænker du, at dit kæledyr har slugt en LEGO-klods eller lignende genstande, der ikke just fremgår af kostpyramiden for optimal fodring af hund eller kat? Hos Dyrlægehuset Kolding bruger vi røntgenbilleder til at opsnappe mulige fremmedlegemer i mave-og tarmsystemet hos dit kæledyr. Når vi ved, om og hvor legemet er placeret, kan vi fastlægge en optimal behandling i dit kæledyrs tilfælde.

Har din hund eller kat lunge- eller hjerteproblemer, er røntgen også en væsentlig del af undersøgelsen.

For at optage gode og præcise røntgenbilleder kræver det, at dit kæledyr ligger meget stille. Det er derfor ofte nødvendigt, at dit dyr bliver bedøvet eller får noget beroligende, når der skal tages røntgenbilleder. Vi vurderer altid nødvendigheden af bedøvelse i det enkelte tilfælde alt efter typen af optagelser og dyrets temperament. Ved røntgenbilleder af lunge- hjertepatienter undlader vi så vidt muligt at bedøve, da det kan påvirke vurderingen.

I tandafdelinger finder du moderne udstyr til professionel røntgen af tænder.

Læs mere om tandbehandling af hund, kat og kanin
Professionel røntgen af dit kæledyr| Dyrlægehuset Kolding

Ultralydsscanning

Ultralydsscanning er et effektivt redskab ved mistanke om sygdom i bughuleorganerne, såsom nyrer, lever, milt, livmoder og prostata med mere. Vores moderne ultralydsscanner lever op til højeste kvalitetskrav. Vores kyndige dyrlæge med særlig efteruddannelse i billeddiagnostik varetager scanningerne med stor professionalisme.

Vi bruger også ultralydsscanning til at konstatere, om dine tæve eller hunkat er drægtig eller ej. Drægtighed vil kunne ses på scanningen fra 24. dag eller før. Her kan vi også få et indtryk af, hvor mange fostre, der er, hvor langt hunden eller katten er henne og til en vis grad, om der er tale om sunde og levedygtige fostre.

Det er ikke nødvendigt at bedøve kæledyret under ultralydsscanning. I enkelte tilfælde, hvor dyret er meget utrygt ved situationen, er det nødvendigt at give lidt beroligende.

Under ultralydsscanningen bliver dit kæledyr lagt på siden på et dejligt blødt tæppe. Det er nødvendigt at klippe lidt af pelsen på maven og påføre ultralydsgel for at sikre god kontakt. Det skaber den bedst mulige billedkvalitet. Og gode billeder er lig med optimale muligheder for diagnostik. Det kan i nogle tilfælde være en fordel, at dit kæledyr ikke har spist eller tisset inden scanning.

Professionel ultralydsscanning af dit kæledyr| Dyrlægehuset Kolding

CBCT-scanning

CBCT står for Cone-Beam-Computed-Tomography, og er en meget skånsom måde at få meget detaljerede billeder i 3-D af knoglestruktur i kranie, kæber og poter hos hund, kat, kaniner og andre mindre kæledyr. CBCT er særlig velegnet bl.a. til diagnose af tandproblemer hos hunde, katte og kaniner og problemer i næsehule, mellemøre og tårekanal hos kaniner.

Da dit kæledyr skal ligge helt stille under scanningen kræver det at dyret er bedøvet i en let narkose.

CBCT Scanner

Kontakt os i dag

Vores kyndige dyrlæger og veterinærsygeplejersker står klar til at tage imod dig og dit kæledyr på vores moderne dyrehospital.

Kontakt os