Massage, fysioterapi og genoptræning af hund | Dyrlægehuset Kolding

Hundemassage – fysioterapi og genoptræning

Massage er en meget gammel form for behandling, og bliver heldigvis nu anvendt mere og mere til gavn for vores hunde. Hundemassage anvendes med god effekt indenfor rehabilitering af hunde med skader på kroppen, leddene og musklerne, men anvendes også med stor fordel forebyggende på mange brugs- og familiehunde. Ud over den umiddelbare effekt på hundens led og muskler, virker hundemassage også afslappende og derved stress-reducerende for hunden.

Veterinærsygeplejerske Lene Tornkjær har taget uddannelsen som dyrlægeeksamineret hunde- og katte-massør med fysioterapi og genoptræning som speciale.

Massage-fysio omfatter viden om hundens krop, herunder dens bevægelser og leddenes funktioner.
Alle massage-fysio-behandlinger og genoptræningplaner er individuelt tilpassede. Dvs. at det enkelte træningsprogram tilpasses den enkelte hunds fysik og jeres hverdag.

 

Alle hunde kan have gavn af hundemassage og fysioterapi

  • Hunde der har skader/overbelastninger og/eller er blevet opereret
  • Hunde med gigt, HD, AD, OCD
  • Hunde der ønskes holdt i fysisk god form, og hvor man vil forebygge skader
  • Stressede hunde, da massage virker afslappende
  • Regelmæssig massage kan derfor være med til at afhjælpe problemadfærd

 

Har din hund haft en skade?

Fokus på genoptræning er også vigtig for hunde. Har din hund været igennem en operation eller har haft en skade på muskler og led, er det vigtigt at fokusere på genoptræning så hurtigt som muligt. Ligesom hos mennesker, kan vi lave specifikke træningsprogrammer til hunde, der styrker bestemte muskler og/eller led.
Genoptræningen styrker musklerne og giver hunden en bedre stabilitet og balance. Massagen afspænder og afslapper de muskler, der måske er blevet overbelastede efter f.eks. en skade/halthed.

En spændt og overbelastet muskel kan ikke trænes blød og smidig. Den skal behandles inden den optimale træning kan foregå.

Kontakt os i dag

Vi står altid klar til at tage hjertevarmt imod dig og dit kæledyr i trygge og rolige omgivelser på vores dyreklinik.

Kontakt os

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret