kaninkyndig dyrlæge

Nogen siger, at kaniner stammer fra en helt anden planet!

Og det er også helt rigtigt, at de er meget anderledes end hunde og katte i både deres adfærd, anatomi og ikke mindst fordøjelse.

At have status som kælekanin har (heldigvis) ændret sig meget over tiden. Og de fleste kaniner lever nu en skøn tilværelse som frikanin med masser af plads og rum til at udleve deres naturlige adfærd.

Kaniner er byttedyr, og deres måde at vise symptomer (de skjuler ALT for os, hvis de kan!) og evne til at optage og omsætte medicin, er meget, meget anderledes. Det betyder, at man som dyrlæge hurtigt vil løbe ind i problemer, hvis man undersøger og behandler kaniner uden at have den rette viden om kæledyrenes Marsmand😊.

Kaninkyndig dyrlæge

Derfor har vi hos Dyrlægehuset Kolding prioriteret at have hele 2 dyrlæger med målrettet efteruddannelse inden for kaniner, som dermed går under beskrivelsen ”kaninkyndig dyrlæge”. For at vi kan tillade os at kalde os ”kaninkyndige”, er det nødvendigt at vi hele tiden følger med i hvad der kommer af ny viden om sundhed og sygdom hos kaniner. Årlig efteruddannelse og kurser om kaniner er derfor nødvendige.

Kaninkyndige dyrlægers – og ikke mindst kaninejeres – helt store bekymring, er når kaninen begynder at spise mindre eller holder helt op med at spise. Også forandringer i pøllernes udseende og konsistens er kilde til bekymring og det med god grund. En kanin der stopper med at spise, kan inden for få døgn ende i en livstruende tilstand. Hurtig, effektiv diagnostik og behandling er afgørende for om det går godt eller skidt for kaninen, og derfor sørger vi så vidt muligt for, at der altid er en kaninkyndig dyrlæge på arbejde inden for normal åbningstid.

Hurtig kontakt til din kaninkyndige dyrlæge

Førstehjælpen til kaninmaven er vigtig. Derfor ligger det os også på sinde, at klæde jer kaninejere godt på, så I hjemme bliver bedre til at opdage tegnene på sygdomme, opstarte den første vigtige hjælp til kaninen, og få kontaktet dyrlæge tidligt i forløbet – selvom den pelsede Marsmand formentlig har gjort en ihærdig indsats for at skjule sine symptomer😊

Læs mere om sygdomme hos kaniner på linket herunder.

Sygdomstegn hos kanin

De bedste hilsner fra Louise, dyrlæge hos Dyrlægehuset Kolding

Kontakt Dyrlægehuset Kolding i dag

Vi står altid klar til at tage hjertevarmt imod dig og dit kæledyr i trygge og rolige omgivelser på vores dyreklinik.

Kontakt os

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret